TREBALL PLA D’ENTRENAMENT (4º ESO)

Benvolguts alumnes de 4º ESO. Després de parlar-ho a classe, aquí teniu totes les pautes necessàries per realitzar el treball individual de planificació de l’entrenament.

Cada un de vosaltres ha de realitzar una planificació de l’entrenament amb l’objectiu de millorar alguna de les següents capacitats físiques:

-          - Resistència aeròbica.
-          - Força.
-          - Flexibilitat.

El treball ha de tenir els següents apartats:
-       1) Portada (títol del treball, una imatge en relació a la capacitat física o entrenament elegit, nom i llinatges, curs, assignatura i data).
-          2) Índex (en ell ha de constar totes les parts del treball amb la seva corresponent pàgina).
-          3) Introducció:
o   Heu d’explicar i definir amb les vostres pròpies paraules:
§  El significat de “Planificació de l’entrenament”.
§  La capacitat física que heu elegit.
-    4) Objectiu / meta: heu d’explicar l’objectiu que voleu aconseguir amb la vostra planificació de l’entrenament, és a dir, heu d’explicar i justificar perquè voleu millorar la capacitat física que heu triat. A més, heu de dir el temps estimat que calculau que tardareu per aconseguir el vostre objectiu.
* Exemple d’un objectiu/meta: aconseguir córrer una carrera popular de 5 km, ser capaç de córrer més de 30 minuts seguits, augmentar la massa muscular, etc.
-    5) Test: heu de dir quin test utilitzareu per avaluar la capacitat física que heu triat. A més, heu d’explicar en què consisteix el test, quin paràmetres té, el material que es necessita per dur-lo a terme, la taula dels resultats del test, etc.
-     6) Principis generals de l’entrenament: dels 8 principis que teniu als apunts, en aquest apartat heu d’explicar-ne 4, és a dir, heu d’explicar el concepte de cada principi i a més com el posau en pràctica al vostra treball de planificació de l’entrenament.
-      7) Sistema d’entrenament: en aquest apartat heu d’explicar el sistema d’entrenament que heu elegit per desenvolupar la capacitat física del vostre objectiu, i a més serà el que haureu d’utilitzar per treballar en les sessions que preparareu.
o   Heu d’elegir tan sols UN sistema d’entrenament dels següents:
·         Si treballau la Resistència, podeu triar: a) carrera continua, b) fartlek, c) “cross paseo” o d) circuit training.
·         Si treballau la Força, podeu elegir entre: a) autocàrregues, b) peses, c) per parelles, d) multisalts o e) multillançaments.  
·         I si treballau la flexibilitat: a) estàtica (activa o passiva), b) dinàmica, c) stretching o d) PNF (“Facilitació Neuromuscular Propioceptiva”).
-         8) Sessions (mínim 3 sessions):
o   Cada sessió ha de tenir tres parts: la part de l’escalfament, la part principal i la tornada a la calma. A cada part, heu d’explicar quins exercicis o activitats dureu a terme, en què consisteixen, temps (duració de l’activitat), intensitat, nombre de series i repeticions, temps de descans, etc.
Aquí teniu un exemple de com ha de ser una sessió (doc.) / sessió (pdf).
-     9) Bibliografia (anomenar les fonts d’informació que heu utilitzat per fer el vostre treball: llibres, revistes, pàgines webs, enciclopèdies, etc.).

IMPORTANT: En els apunts que hi ha penjat al BLOG teniu tota la informació necessària per realitzar aquest pla d’entrenament (a “APUNTS DE CONDICIÓ FÍSICA I SALUT. 4º ESO”)

*Data d’entrega: teniu fins el dimarts 5 de desembre. Heu d’entregar-me el treball en paper.

En aquesta rúbrica podeu veure com vos avaluaré el treball.

No cal dir que si teniu dubtes els podem aclarir a classe o mitjançant el blog.