TREBALL DE BATXILLERAT

Al llarg de les pròximes classes cada grup desenvoluparà la seva sessió, aquest treball teòrico-pràctic és una part important de la nota final, per tant heu de procurar fer-lo el millor possible. A continuació vos he adjuntat tres arxius, per una banda el guió del treball, amb els apartats mínims que haurà de dur i a partir del qual podreu ampliar el vostre treball tot lo que volgueu. per altra part dos esquemes que vos seran útils per tal de poder completar els apartats referents a les capacitats físiques bàsiques i a les qualitats motrius:

LA FORÇA COM A CAPACITAT FÍSICA BÀSICA

A continuació vos he penjat un vídeo que explica molt bé el concepte de força, els diferents tipus i les seves característiques, es tracta d'un complement molt bó per entendre els apunts i les explicacions de classe.

ASPECTES TÀCTICS DELS ESPORTS (2n d'ESO)

A continuació vos he deixat un esquema que heu de copiar al vostre quadern de classe, no només s'ha de copiar, també s'ha d'entendre molt bé ja que sortirà al proper control com a contingut teòric i també a les properes classes com a contingut pràctic.

ESQUEMES (4t d'ESO)

A continuació vos adjunt una sèrie d'esquemes que heu de tenir al quadern de classe, és molt important que entengueu perfectament cada un dels esquemes, que vol dir cada cosa, perque es relacionen uns aspectes amb altrres, etc. Qualsevol tipus de dubte al respecte la heu de demanar a classe lo abans possible per que quedi aclarit.

Com ja he dit, vull insistir en que el sentit de penjar aquests esquemes és que els mireu d'entendre el seu significat, una vegada que estan clars els aferrau al quadern i si algo no hi ha clar per favor no dubteu en demanar-lo ja!!

EL FLAG RUGBI (2n d'ESO)

Ara estem treballant a classe el flag rugbi, una modalitat esportiva adaptada del rugbi, com hem pogut experimentar, és un esport molt dinàmic i motivant. A més no hi ha contacte per lo que el risc de lesions és mínim. A continuació vos he deixat penjat els apunts sobre el reglament. 

També vos he deixat un vídeo interessant sobre la selecció de rugbi de Nova Zelanda, més coneguda com els All Blacks (perque vesteixen tot de negre). Podreu veure com fan una "haka", que és una dansa que fan al començament dels partits per motivar-se i també impressionar un poc als contraris.


ORIENTACIÓ (3r d'ESO)

En aquesta unitat didàctica dedicada a l'esport de l'orientació realitzarem diferents activitats de forma progressiva per acabar fent una cursa real d'orientació, però, abans hem de conèixer els aspectes bàsics d'aquest esport, que com ja hem dit a classe es bàsicament: saber von sou i saber von voleu arribar.


CIRCUIT DE FORÇA (4t d'ESO)

El circuit de força que heu de dissenyar al vostre quadern haurà de tenir les següents característiques: un temps aproximat de feina de 20 minuts, compost per exercicis de força resistència i que impliquin els següents grups musculars: bessons, isquiotibials, quàdriceps, abdominals, dorsal, bíceps, tríceps i deltoides. Aquesta feina haurà de quedar feta al quadern, pensau que ha d'estar molt clara, és adir, no només heu d'explicar l'execici, també haureu d'acompanyar les explicacions amb dibuixos, fotos, etc.

LA VELOCITAT (4t d'ESO)

Al llarg de dues sessions hem treballat la velocitat, els seus diferents tipus i diversos exemples d'activitats que estan relacionades amb la velocitat. Lo que heu de saber de la velocitat ho podeu mirar en els següents apunts.