CREACIÓ D'UNA FONA (BATXILLERAT)


Benvolguts alumnes, 

Per tal de conèixer els jocs tradicionals i esports autòctons de les Illes Balears, aprendrem a fer i utilitzar una fona.

Teniu fins el dia 23 de novembre els de 1º de Batxillerat B, i fins el 27 de novembre els de 1º Batxillerat A per fer una fona vosaltres a casa vostra seguint el següent tutorial que vos explica detalladament (el text va acompanyat sempre d'una imatge) i pas per pas com es crea una fona i el material que necessitau. 

Teniu la possibilitat de fer una fona cada dos (per parelles).  Els o les alumnes que no sàpiguen fer trunyelles (trenzas) demanau ajuda a la vostra mare, padrina, germana, etc.

El sisè pas és molt important que la part d’enmig de la fona on es col·loca el material a llançar sigui suficientment gran.

I el desè pas (cosir i afegir la pell) NO és necessari que es dugui a terme. És important dir-vos que la corda per fer la fona la podeu trobar a qualsevol tenda que venguin utensilis.

Si vos fixau bé, a la pàgina on s’explica el tutorial per fer la fona, hi ha diferents pestanyes que expliquen també la història de la fona, com es tira amb fona, les normes de la federació... Estaria bé que vos les miréssiu.

El dia 23 de novembre (1º Batx. B) i el dia 27 de novembre (1º Batx. A) heu de dur la vostra fona creada i realitzarem una sessió de tir en fona. Si teniu a casa pilotes de tennis, duis-ne una per parella.


Ja sabeu que per qualsevol dubte que tengueu el podem resoldre a classe o a través del blog.

Ànims!