ELS ESPORTS ADAPTATS

A les properes sessions de classe farem un taller sobre l'esport inclusiu i adaptat. Tractarem de forma teòrica i pràctica aquest tema que a molts de vosaltres ja us pot sonar si xerram per exemple de les "paraolimpiades". No obstant, us deix un document a mode de contingut teòric que us explicarà aspectes importants d'aquest tema i que serà important que tengueu controlats de cara a la propera sessió d'Educació Física. A més, us deix unes preguntes que m'haureu de contestar i que seran la 1ª fitxa teòrica del 3r trimestre:
Definició d'esport adaptat i definició d'esport inclusiu.
Diferència entre aquestes dues modalitats esportives.
Explicació d'un exemple d'esport adaptat: origen geogràfic, cronològic, característiques...
Explicació d'un exemple d'esport inclusiu: origen, característiques, situació actual.
Biografia d'un esportista paralímpic.

UD DE COMBA (1r d'ESO)

Com ja heu vist a classe, començam un nou tema, en aquest cas treballarem amb les cordes, farem activitats per grups de manera que tothom pugui ajudar i sr ajudant, és a dir, cooperarem com hem vengut fent fins ara!! Us deix un vídeo en el que podreu veure alguns exercicis amb comba curta i llarga. També us deix unes preguntes que hauran d'anar al quader de classe i dur contestades per al proper dia:

Quines qualitats motrius treballam els exercicis de comba?

Per què s'ha de menester una bona coordinació dinàmica general per botar a la comba?

Quins son els principals músculs que traballarem quan botem amb la comba?

A continuació us adjunt uns enllaços amb diferents vídeos que us podrien ajudar per preparar la sessió pràctica. A més explic quines característiques haurà de tenir l'exercici que haureu de fer el següent dia de classe.


L'exercici haurà de ser una coreografia amb un vestuari i una música relacionades, a més s'hauran de incloure exercicis de corda curta i corda llarga, on tots els alumnes de cada grup participin a uns i altres exercicis. Es tractarà de representar una escenografia però utilitzant les cordes.

UD D'ORIENTACIÓ I PRIMERS AUXILIS (3r d'ESO)

La següent Unitat Didàctica que treballarem serà la de l'esport d'orientació, de forma conjunta amb la de primers auxilis. Per això, en primer lloc us deix un enllaç que us ajudarà a entendre aquest esport: el seu origen, les normes, categories, modalitats, etc. A més també he penjat un vídeo explicatiu d'una competició d'orientació. Com en altres ocasions, és important que vengueu a classe amb aquest material treballat per tal de poder comprendre millor el sentit de la pràctica. En quant als primers auxilis, a més dela presentació que teniu més abaix, us adjunt els apunts corresponents. 



CONTROL TEÒRIC (4t d'ESO)

Com que hi ha dubtes en quant a les darreres tasques voluntàries pels alumnes de 4t, us explic com està el tema: de manera voluntària, podeu entregar per millorar un poquet la nota del 2n trimestre, la fitxa que teniu a conserjeria. Consisteix en completar un control de manera totalment correcta. Per altra banda, juntament amb les professores de Llengua Castellana, he dissenyat una tasca basada en analitzar un text sobre sociologia de l'esport. Aquesta darrera tasca tendrà una nota que repercutirà al 3r trimestre. En quant als conceptes teòrics que s'ha de controlar una vegada realitzat el 2n control d'aquest trimestre, serien els següents:

Quina diferència hi ha entre la resistència aeròbica i la anaeròbica.
Quina freqüència cardiaca correspon a la resistència aeròbica i quina a la anaeròbica.
Que és la freqüència cardiaca màxima.
Que és una contracció muscular.
Quins tipus de contraccions musculars hi ha.
Que és la "FNP" (com a sistema de millora de la flexibilitat).
En que consisteix la Llei de l'Umbral, respecte a l'entrenament.
Que son les adaptacions inmediates i les adaptacions a llarg termini provocades per l'exercici físic.
Que és la sobre compensació i el sobre entrenament.
Que és el Síndrome General d'Adaptació.
Que son els esports alternatius i perquè son tan interessants.