L'ESCALFAMENT ESPECÍFIC (Batxillerat)


A classe hem treballat l'escalfament específic, és a dir, hem valorat els aspectes més importants de l'escalfament, analitzant les seves finalitats i les diferents fases. Es tracta d'indagar el contingut teòric per saber fins a quin punt és real o no, i per poder entendre la base fisiològica que hi ha darrere d'una part molt important en el món de l'activitat física com és l'escalfament. I xerram de la seva importància no només a l'àmbit professional, ja que possiblement encara ho és més a l'esport amateur o pupular. Al vídeo podeu veure un exemple d'escalfament específic, en aquest cas de futbol dissenyat pel preparador físic Óscar Ortega. Escalfament que hem realitzat a classe per mesurar diferents variables que volem estudiar (temperatura corporal, freqüència cardiaca, flexibilitat, etc).

La setmana vinent haureu d'entregar una fitxa consistent en cercar un escalfament específic i explicar com està dissenyat. En primer lloc haureu d'especificar de quin esport és, a quin nivell competitiu es duu a terme (olimpiades, lliga nacional, competició europea, etc) el nom del preparador físic que ho realitza i també d'on heu tret aquesta informació. Aquests tipus d'escalfaments els podreu trobar a articles, vídeos, llibres digitals o revistes especialitzades. Una vegada que ja teniu l'escalfament seleccionat es tracta de què m'expliqueu quines parts fa, quina diferència hi ha entre un escalfament general i un específic, quina relació tenen les dues finalitats de l'escalfament amb les 4 parts que el conformen, perquè fa uns exercicis i no altres, quin temps dura i quina relació temporal hi ha entre l'escalfament i el temps de la prova que ha de fer més tard, detallau bé tota la informació, ja que mentre més complet sigui l'anàlisi de l'escalfament que heu seleccionat, millor nota tendreu a la fitxa.

Per altra part, aquells alumnes que voluntàriament vulguin, duran a terme l'escalfament que han analitzat, a les properes sessions de classe, en les que continuarem valorant els diferents aspectes fisiològics que formen part de l'escalfament. Recordau que un escalfament específic no és més que un escalfament general (activació, movilitat articular, fase intensa) més una part on ficam el material i gestos tècnics concrets a treballar a l'activitat posterior. 

A batxillerat, les fitxes es faran a ordinador, s'han d'entregar a una funda o plàstic, que podreu anar utilitzant al llarg del curs perquè es tornarà cada vegada que es torni la fitxa corretgida, també teniu l'opció d'enviar la fitxa per correu (educaesport@gmail.com) recordau que tan important és el continent com el contingut i en darrer lloc, la data d'entrega s'ha de respectar. Qualsevol tipus de dubte que pugui sorgir la podeu demanar mitjançant els comentaris del blog.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Miguel Angel soy Julia
El trabajo y las preguntas las e echo a mano por que no me di cuenta de lo del ordenador. Te lo puedo entregar asi?

EDUCAESPORT ha dit...

Buenas Julia, como OS he dicho, entregarlo a ordenador no es obligatorio, no obstante la nota varía bastante de hacerlo de una manera a otra.